Nyhetsbrev

Här kan du läsa de senaste nyhetsbreven från Rosen:

Villa- och fruktodlarföreningen Rosen

- Nyhetsbrev april 2012 -

Hej i Fålhagen! Hoppas ni njuter av våren! Här kommer ett informationsbrev från föreningen Rosen. Varma hälsningar, Styrelsen Rosen

Årets Valborgsfirande börjar kl. 20.00 i år Rosen arrangerar också i år den uppskattade majbrasan på Fålhagens IP. Boende i Rosens område får gärna lämna kvistar, små grenar och omålat trä – men ingenting annat - på angiven plats innan Valborg (se utsatt skyltning på Fålhagens IP). Förra året hade vi stora stockar i högen som tog allt för länge att brinna klart. Om du inte kan forsla brännbart till Fålhagens IP och behöver hjälp med det, får du gärna höra av dig till vår ordförande Anna Schnell på 0706-990475 eller anna@byggerditthus.se Observera - som sagt - att brasan kommer att tändas kl. 20.00 i år. Varmt välkomna!

Årsmöte den 30 maj Årsmöte för Rosens medlemmar äger rum onsdagen den 30 maj 2012 - klockan 19.00, hemma hos vår ordförande Anna Schnell på Liljegatan 12. Vi vill gärna ha förslag på nya styrelsemedlemmar för verksamhetsåret 2012/2013. Ni kan ringa oss eller skicka förslag via formuläret på vår websida: www.rosens.n.nu/kontakt. Bifogat till detta nyhetsbrev finns kallelse till årsmötet med förslag till dagordning. Motioner till mötet skickas till Anna anna@byggerditthus.se eller läggs i hennes brevlåda på Liljegatan 12, senast den 23 maj.

Medlemsavgift För er som vill bli medlemmar i Rosen - eller vill förnya ert medlemskap - är medlemsavgiften 50 kr, fram till årsmötet i maj 2012. Summan inbetalas till plusgiro: 384051-9. Skriv namn och adress då ni betalar. Tack för ert bidrag!

Loppis i Boeves backar i augusti Vi kommer även i år ha en loppis i slutet av augusti i Boeves backar. Det blev riktigt lyckat och välbesökt i fjol så det vill vi göra om. Vi som sålde saker kom både från föreningen Rosen och från Fålhagens Egnahemsförening. Vi annonserade om det i Rosens nyhetsblad, via email till Egnahemsföreningens medlemmar och i UNT. Förslag som kom upp på loppisdagen 2011 var att vi nästa gång skulle avsluta dagen med en granngrillning där alla får ta med sig eget att grilla. En bra idé som vi vid fint väder vill följa upp. Vi kommer med mer information om det hela framöver, men förbered er på detta bra tillfälle att rensa vindar, förråd och garage!

Föreningen Rosen fyller 90 år i år! Det tänker vi uppmärksamma i samband med Loppisen i augusti. Kom gärna med förslag på vad vi skulle kunna göra!

Grannsamverkan Nu går vi en ny vår till mötes och får glädjas över att brottsligheten varit begränsad i vårt område. I den rapportering Stig Lindahl får från polisen (Brottsportalen) ser det bra ut. Stig är tacksam om ni som drabbas hör av er så att vi kan dubbelkolla att rapporteringen är korrekt. I vissa distrikt är aktiviteterna fortfarande minimala och vi behöver därför frivilliga som hjälpa oss att återstarta inför sommaren som gärna drar till sig ”buset”. Under vintern har Stig fört ett långvarigt ”krig” med kommunen avseende deras dåliga snöröjning och obefintliga kvalitetssäkring av entreprenörernas arbete. Klarar vi inte snösvängen en vinter som denna så vet vi inte hur det ska gå en riktig vinter. Hör gärna av er via telefon/mail till Stig eller bara stanna till en dag när ni passerar honom på Hammarbygatan 6. Stig Lindahl/ 070-2689330, stig@lindahl.com

Rosens hemsida Här kommer också en liten påminnelse om Rosens hemsida: www.rosens.n.nu Där finner ni bland annat information om föreningen, olika evenemang, bilder från saker vi gjort, nyhetsbrev och kontaktuppgifter till styrelsen.

Allt gott! … önskar styrelsen Rosen. ---

Kallelse till Rosens årsmöte

Tid: 30 maj 2012 kl. 19.00 Plats: Liljegatan 12, hemma hos Rosens ordförande Anna Schnell

Förslag till dagordning: 1. Öppnande av mötet 2. Godkännande av dagordning och kallelse 3. Val av mötesordförande, mötessekreterare och två justerings-personer samt rösträknare 4. Inval av nya medlemmar 5. Rapporter och skrivelser 6. Verksamhetsberättelse, kassörens berättelse och revisors berättelse 7. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2011 8. Val för verksamhetsåret 2012/13 av: a. ordförande b. fyra styrelsemedlemmar samt en suppleant c. två revisorer samt en suppleant d. valberedning (två ledamöter och en suppleant) 9. Fastställande av årsavgift 10. Styrelsen arvoden 11. Övriga frågor 12. Årsmötets avslut

VARMT VÄLKOMNA!

----------------------------

Villa- och fruktodlarföreningen Rosen

- Nyhetsbrev augusti 2011 -

Med det här brevet vill vi flagga för att vi kommer att ha en loppmarknad vid Bäves backar den 21 augusti - och så presenterar vi lite brottsinformation från polisen.  

Rosens loppmarknad 21 augusti kl.14.00 – 16.00

Loppmarknaden kommer vi hålla vid Bäves backar (dvs parken mellan Björkgatan och koloniområdet Flora) den 21 augusti klockan 14-17. Ni är varmt välkomna dit för att sälja saker ni inte behöver på vindar/förråd/garage - eller kanske lite blommor från trädgården eller något hembakat. Ta med ett bord eller så att ställa era saker på. Ni är givetvis också varmt välkomna dit för att göra fyndköp. 
Vi kommer att sätta upp lappar om loppisen och sätta in en annons i UNT. Vill ni sälja saker så anmäl det till marjo.nevala-lofkvist@telia.com senast den 15 augusti.

Brottsstatistik från polisen gällande Rosens område, 1 jan-30 juni 2011 

 • Björkgatan: Ägg samt snöbollskastning på fönster.
 • Furugatan: Cykelstöld.
 • Fålhagsgatan: Lugnt.
 • Hammarbygatan: Lugnt.
 • Liljegatan: Cykelstöld.
 • Ljunggatan: Lugnt.
 • Oxelgatan: Lugnt.
 • Rimbogatan: Förstörelse av bromsljus på bil.
 • Solrosgatan: Inbrott i förråd där en cykel stals.
 • Stockrosgatan: Lugnt.
 • Syrengatan: Lugnt.
 • Törnlundsgatan: Lugnt.
 • Vildrosgatan: Cykelstöld.
 • S:t Göransgatan: Lugnt.
 • Torkelsgatan: Lugnt.
 • Ymergatan: Lugnt.

Vi önskar er en fortsatt skön sommar och hoppas träffa er på loppmarknaden!

Styrelsen Rosen

Ps: Är du inte medlem ännu kan du bli det genom att sätta in 50 kr. på Pg: 384051-9

Pss: Information om Rosen hittar du också på vår hemsida: www.rosens.n.nu 

 

Villa- och fruktodlarföreningen Rosen

- Nyhetsbrev april 2011 -

Valborgsfirande

Rosen arrangerar också i år den uppskattade majbrasan på Fålhagens IP. Boende i Rosens område får gärna lämna kvistar, grenar och omålat trä (men ingenting annat), på angiven plats (se utsatt skylt på Fålhagens IP), innan och under Valborg. Brasan tänds kl. 21.00, då det blivit mörkt. Varmt välkomna!

Årsmöte

Årsmöte för Rosens medlemmar äger rum torsdagen den 19 maj 2011 klockan 19.00, hemma hos vår ordförande Anna Schnell på Liljegatan 12.

Valberedare Christina Schnell vill ha hjälp med förslag på nya styrelsemedlemmar. Ni kan lämna dem till henne i formuläret på vår websida (se mer om den nedan): www.rosens.n.nu/kontakt eller i hennes brevlåda på Vildrosgatan 19. Bifogat detta nyhetsbrev finns kallelse till årsmötet och förslag till dagordning.

Hemsida

Rosen har nu en jättefin hemsida: www.rosens.n.nu Här finner ni bland annat information om föreningen, olika projekt som är på gång i föreningen – såsom grannsamverkan, fotoinsamling och gemensamma upphandlingar, bilder, nyhetsbreven och kontaktuppgifter till styrelsen.

Varmt välkomna att besöka hemsidan – som kommer att uppdateras kontinuerligt med ny information från styrelsen och medlemmar.

Gårdsförsäljning

Vi vill redan nu flagga för att vi planerar en loppmarknad i slutet på augusti. Tanken är att Rosens medlemmar kan sälja saker på gemensam plats i området och att vi annonserar i UNT om evenemanget. Så förbered er på ett bra tillfälle att rensa vindar, förråd och garage!

Skidtävlingen 30 januari

Söndagen den 30 januari ordnade styrelsen en skiddag vid Boländernas dagis. En tapper liten skara deltog i skidtävlingen, som genomfördes i vackert väder, och förärades efter genomfört lopp med ”medaljer”. Vi grillade sedan medhavd korv på en värmande brasa. Vi hoppas att skiddagen ska bli ett återkommande evenemang! Foton från dagen finns på vår hemsida: www.rosens.n.nu

GLAD PÅSK önskar styrelsen Rosen!

Bilaga: Kallelse till Rosens årsmöte

Tid: 19 maj 2011 kl. 19.00

Plats: Liljegatan 12, hemma hos ordförande Anna Schnell

Förslag till dagordning:

 1. Öppnande av mötet
 2. Godkännande av dagordning och kallelse
 3. Val av mötesordförande, mötessekreterare och två justeringspersoner samt
  rösträknare
 4. Inval av nya medlemmar
 5. Rapporter och skrivelser
 6. Verksamhetsberättelse, kassörens berättelse och revisors berättelse
 7. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2010
 8. Val för verksamhetsåret 2011 av: ordförande; fyra styrelsemedlemmar samt en suppleant; två revisorer samt en suppleant; samt valberedning (två ledamöter och en suppleant)
 9. Fastställande av årsavgift
 10. Styrelsen arvoden
 11. Övriga frågor
 12. Årsmötets avslut

VARMT VÄLKOMNA!

 

Villa- och fruktodlarföreningen Rosen

- Nyhetsbrev 1 januari 2011 -

 

Gott Nytt År i Fålhagen ! 

Här kommer en liten nyårshälsning från oss i styrelsen Rosen. Den innehåller en liten sammanfattning av sådant som hänt, kommer att hända - och lite annat smått och gott.

Skiddag – 30 januari 2011

Söndagen den 30 januari ordnar vi skiddag vid Boländernas dagis, på Bolandsgatan 4-6, med start kl. 11.00. Bakom dagiset - åt Fålhagen till - finns ett fält att åka skidor på och en grillplats. Där ordnar vi en liten skidtävling med priser för stora och små. Vid lunchtid gör vi upp en brasa. Ta med något att grilla/äta och dricka – och skidor såklart! Anmäl dig till Marjo Nevala Löfkvist.

Rosens dag – 29 augusti 2010

I somras (29 augusti) bjöd vi in till Rosens dag som vi hoppas ska bli ett årligt återkommande evenemang. De 20 medlemmar som dök upp med pick-nickkorg i den strålande sensommarsolen fick information om styrelsens idéer om framtida aktiviteter i föreningen. Vi passade också på att fråga vilka aktiviteter det finns intresse av att anordna. Efter den mer formella delen tog lekar och tävling i form av tipspromenad och femkamp vid. Vi i styrelsen tycker att det var ett mycket trevligt tillfälle att stifta bekantskap med grannar och föreningsmedlemmar.

Snöskottning

En önskan om att vi i Fålhagen snöskottar bättre kommer från grannar som har barnvagn och andra som inte kan gå så stadigt.

Sand för att sanda trottoarer

På Uppsala Kommuns hemsida står att fastighetsägare kan hämta sand i hinkar för sandning av gångbana, max 100 liter, från Sweroc/Vendels grus, Börjegatan 77. Öppet dygnet runt.

Foton

Vi letar gamla foton av Fålhagen. Har du/ni några sådana som vi skulle kunna få ta kopior av? Eller kan du/ni tipsa oss om någon som kan ha sådana bilder – någon som t.ex. kanske inte längre bor i Fålhagen? Hör av dig till: Joakim Löfkvist.

Gemensam upphandling?

Har du/ni intresse av få till en gemensam upphandling med grannar av t.ex. fönsterputsning, snöskottning, poolbygge eller trädklippning? Hör av dig till Anna Schnell som sammanställer intresset. De intresserade får sedan ta saken vidare gemensamt. 

Grannsamverkan

Grannsamverkan har under en tid stått ganska still, men det är viktigt att vi kommer i mål i samtliga distrikt. Stig Lindahl ringer runt till de distriktsansvariga för att höra om de behöver hjälp. Från Närpolisens rapporter på Brottsportalen (www.brottsportalen.se) kan vi se att Fålhagen fortsatt är väldigt skonad från brottslighet. För er som inte hört något från oss angående grannsamverkan är ni välkomna att höra av er till Stig så ser han till att ni får information och har möjlighet att låna märkutrustning om det skulle var önskvärt. Till alla distriktsansvariga vill Stig och styrelsen tacka för goda insatser! Med önskan om ett Gott Nytt År skriver Stig Lindahl.

Medlemsavgift för 2011

För er som vill bli medlemmar i Rosen 2011 - eller vill förnya ert medlemskap - är medlemsavgiften 50 kr. som inbetalas till postgiro: 384051-9.

____________________________

Gilla www.rosens.n.nu på Facebook

____________________________

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.